RIVM meldt vandaag 64 nieuwe besmettingen op GO

Foto: pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van donderdag 20 januari.

Door Sam Fish 

We beginnen met opnieuw een bericht van het RIVM op het dashboard: Het lukt momenteel niet om het hoog aantal meldingen wat binnenkomt vanuit de teststraten te verwerken in het systeem van de meldingsplichtige ziekten van de GGD en het doormelden aan het RIVM. De cijfers betreffen daarom in totaal over de afgelopen 3 dagen een onderrapportage van circa 27.000 meldingen. Er wordt hard gewerkt aan oplossingen om deze achterstand in te lopen en te verhelpen.

Landelijk meldt het RIVM vandaag 39.978 nieuwe besmettingen. Dat zijn er 1696 meer dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 36.527 besmettingen per dag. Volgens het dashboard zijn er sinds gisteren 10 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee zijn er voor vandaag 64 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 90 minder dan gisteren. Toen kregen we namelijk een recordaantal van 154 besmettingen door van het RIVM. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 78 besmettingen per dag. Door deze daling zitten we daar dus weer even onder.

Wil je weten wat voor gegevens er nog meer worden verzameld rondom het virus? Check dan het coronadashboard!

LCPS 

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding heeft een update gedeeld. Zij melden dat er op dit moment 1124 coronapatiënten in het ziekenhuis liggen. Dat zijner 25 minder dan gisteren. Van hen liggen 290 patiënten op een intensive care-afdeling. Eén Nederlandse ic-patiënt ligt nog steeds in een ziekenhuis in Duitsland. In totaal zijn het 13 ic-bedden minder voor coronapatiënten dan gisteren. En op de reguliere COVID-afdelingen liggen op dit moment 834 mensen. Dat zijn er 12 minder dan gisteren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen