RIVM meldt maar liefst 154 nieuwe besmettingen

Foto: Afbeelding van Hermann Kollinger via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van woensdag 19 januari.

Door Sam Fish 

We beginnen even met de storing van gisteren. Het RIVM schrijft het volgende op het dashboard: De storing van gisteren is verholpen, maar nog niet alle meldingen zijn binnengekomen bij het RIVM. De achterstand wordt zo spoedig mogelijk weggewerkt. Houd er dus rekening mee dat het morgen nog steeds extra hoog uit kan vallen.

Landelijk zijn er sinds gisteren 38.282 nieuwe besmettingen gemeld in het land. Dat zijn er 6856 meer dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 35.588 besmettingen per dag. Daar zitten we dus wel weer boven. Door de storing van gisteren zaten we er heel even onder. Volgens het dashboard zijn er sinds gisteren 10 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee is wel echt een gigantische stijging te zien. In de laatste 24 uur tijd zijn er maar liefst 154 nieuwe besmettingen gemeld op het eiland. Dat zijn er 119 meer dan gisteren. Het zal je dan ook niet verbazen dat dit een nieuw dagrecord is. Het vorige hoogste aantal besmettingen dat in 24 uur werd gemeld op het eiland stond op 107 besmettingen. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 93 besmettingen per dag.

Wil je weten wat voor gegevens er nog meer worden verzameld rondom het virus? Check dan het coronadashboard!

LCPS 

Er liggen op dit moment 1149 coronapatiënten in het ziekenhuis. Dat zijn er volgens het LCPS 37 minder dan gisteren. Van hen liggen 302 patiënten op een intensive care-afdeling in Nederland en er ligt er nog één in een Duits ziekenhuis. Dat zijn er evenveel als gisteren. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen op dit moment 846 mensen. Dat zijn er 37 minder dan gisteren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen