RIVM meldt voor vandaag 33 nieuwe besmettingen

Foto: Afbeelding van Alexey Hulsov via Pixabay

Het coronadashboard van de Rijksoverheid is weer aangevuld. We kijken naar de cijfers van vrijdag 24 december.

Door Sam Fish

Er is een mooie daling te zien vandaag. Voor heel Nederland meldt het RIVM namelijk 12.517 nieuwe besmettingen in 24 uur tijd. Dat zijn er 883 minder dan gisteren. En met die daling zitten we net onder het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag op 12.688 besmettingen per dag. Volgens het RIVM zijn er sinds gisteren 41 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee is de daling gelukkig ook te zien. Sinds gisteren zijn er 33 nieuwe besmettingen bijgekomen op het eiland. Dat zijn er 20 minder dan gisteren. En ook hier zitten we weer onder het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag op 45 besmettingen per dag.

LCPS 

Er is ook een nieuwe update vanuit het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Zij melden dat er vandaag 2145 coronapatiënten in het ziekenhuis liggen. Dat zijn er 95 minder dan gisteren. Van hen liggen 565 patiënten op een intensive care-afdeling, dat zijn er 18 minder dan gisteren. Negentien van hen liggen op een ic in een Duits ziekenhuis. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen op dit moment 158- mensen. Dat zijn er 77 minder dan gisteren.

CuraMare 

En nog een belangrijke update vandaag, namelijk vanuit zorgorganisatie CuraMare. Zij hebben een nieuwe coronakaart gedeeld. Op de coronakaart van vandaag is te zien dat er 16 mensen zijn ontslagen uit het ziekenhuis. Dat is dus heel goed nieuws. En nu liggen er nog 17 coronapatiënten in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Dat zijn er slechts 3 minder dan bij de vorige kaart. Daaruit kunnen we concluderen dat er sinds vorige week 13 nieuwe patiënten zijn opgenomen met coronaklachten.

Maar dat is niet alles wat er op de nieuwe kaart te zien is. Zo is er in woonzorglocatie Ebbe & Vloed in Oude-Tonge een bewoner weer genezen verklaard. Er is nu nog één bewoner met het virus op zak. En ook in de Vliedberg in Ouddorp is er iemand beter geworden. Daar zijn nu nog twee bewoners besmet. Op de afdeling tijdelijke opname zijn 17 mensen weer beter geworden. Daar liggen nu nog twee patiënten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen