RIVM meldt vandaag 53 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Afbeelding van congerdesign via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard weer aangevuld. We kijken naar de cijfers van donderdag 23 december.

Door Sam Fish 

Landelijk is er een kleine daling te zien. In 24 uur tijd heeft het RIVM 13.400 nieuwe besmettingen geregistreerd in het land. Dat zijn er slechts 60 minder dan gisteren. We zitten nog wel boven het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag op 13.104 besmettingen per dag. Volgens het dashboard zijn er sinds gisteren 40 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee is een kleine stijging te zien. Sinds gisteren zijn er 53 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 2 meer dan gisteren. En daarmee blijven we boven het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag op 47 besmettingen per dag.

LCPS 

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding heeft ook een update gedeeld. Zij melden dat er op dit moment 2240 coronapatiënten in het ziekenhuis liggen. Dat zijn er 35 minder dan gisteren. Van hen liggen 583 patiënten op een intensive care-afdeling, dat zijn er 18 minder dan gisteren. Zij zijn nog steeds verdeeld over Nederland en Duitsland. Negentien Nederlandse coronapatiënten liggen in een Duits ziekenhuis op de ic. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen op dit moment 1657 mensen, dat zijn er 17 minder dan gisteren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen