RIVM meldt vandaag 55 nieuwe besmettingen op GO

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van maandag 20 december.

Door Sam Fish 

In heel Nederland zijn er vandaag 12.220 nieuwe besmettingen gemeld in 24 uur tijd. Dat zijn er 1111 minder dan gisteren, toen waren het namelijk 13.331 besmettingen in één dag. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 14.045 besmettingen per dag. Daar zitten we dus netjes onder vandaag. Wel zijn er volgens het RIVM helaas 36 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee helaas geen daling vandaag. Sinds gisteren zijn er voor hier 55 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er helaas weer 30 meer dan gisteren. En daarmee zitten we ook weer niet meer onder het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag op 50 besmettingen per dag.

LCPS 

Er liggen op dit moment 2430 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er 88 meer dan gisteren, zo meldt het LCPS. Van hen liggen 615 patiënten op een intensive care-afdeling. Dat zijn er 13 minder dan gisteren. Zij zijn overigens onderverdeeld over ziekenhuizen in Nederland en Duitsland. Negentien ic-patiënten liggen op dit moment in een Duits ziekenhuis. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen op dit moment 1815 mensen, dat zijn er 101 meer dan gisteren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen