Maar liefst 72 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van zondag 5 december. Die zijn niet mals.

Door Sam Fish

Er is een aardige stijging te zien in het land. Er zijn sinds gisteren namelijk 23.153 nieuwe besmettingen gemeld bij het RIVM. Dat zijn er 430 meer dan gisteren. We zitten dan ook nog ruim boven het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag op 21.807 besmettingen per dag. Volgens het coronadashboard zijn er sinds gisteren 26 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee is ook een aardige stijging te zien. Hier zijn sinds gisteren maar liefst 72 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 18 meer dan gisteren en het is evenveel als het huidige dagrecord op het eiland. Dat staat namelijk op 72 besmettingen in 24 uur. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 50 besmettingen per dag.

LCPS 

 Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding heeft een update geplaatst. Zij melden dat er op dit moment 2707 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen liggen. Dat zijn er 22 meer dan gisteren. Van hen liggen 613 patiënten op een intensive care-afdeling. Dat is er slechts één meer dan gisteren. En van die ic-patiënten liggen er 15 in Duitsland. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen op dit moment 2094 coronapatiënten. Dat zijn er 21 meer dan gisteren.

Cookieinstellingen