RIVM meldt vandaag 57 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van woensdag 1 december.

Door Sam Fish 

We beginnen maar even met een kleine disclaimer. Er is namelijk weer eens een storing bij het RIVM. Op het coronadashboard wordt het volgende gemeld: Door een storing in de datastroom zijn niet alle meldingen doorgekomen naar het RIVM. De getoonde cijfers zijn daarom een onderrapportage van het werkelijke aantal. Vandaag wordt deze achterstand bijgewerkt.

Voor vandaag zijn er bij het RIVM 18.588 nieuwe besmettingen binnengekomen. Dat zijn er 3611 minder dan gisteren. Dat heeft dus alles te maken met die storing. Daardoor kan het zijn dat de cijfers morgen ineens bizar hoog zijn. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 21.422 besmettingen per dag. Daar zitten we dus netjes onder. Volgens het coronadashboard zijn er sinds gisteren 45 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee is niets te zien van de storing. Hier zijn er sinds gisteren namelijk 57 nieuwe besmettingen bijgekomen. Dat zijn er nog eens twee meer dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 49 besmettingen per dag. Daar zitten we vandaag dus weer ruim overheen.

LCPS 

Er liggen op dit moment 2778 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er 75 minder dan gisteren volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Van hen liggen 597 patiënten op een intensive care-afdeling, dat zijn er 6 minder dan gisteren. Van deze patiënten zijn er inmiddels ook 10 overgebracht naar een ziekenhuis in Duitsland. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen op dit moment 2181 mensen. Dat zijn er 69 minder dan gisteren.

CuraMare  

Zorgorganisatie CuraMare heeft een nieuwe coronakaart gepubliceerd. Daarop is te zien dat er op dit moment 18 coronapatiënten in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland liggen. Dat zijn er 5 meer dan de vorige kaart, maar volgens deze kaart zijn er ook 3 patiënten overleden aan de gevolgen van het virus én zijn er 16 genezen verklaard. Dat betekent dus dat er 19 uit zijn gegaan en dus zijn er in de tussentijd 24 nieuwe coronapatiënten het ziekenhuis in gegaan.

Binnen woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh is ook de laatste besmette bewoner weer genezen verklaard. Deze locatie is daarmee weer coronavrij. Bij de Bestenwaerd in Dirksland is er helaas een besmetting bijgekomen. De cliënten van de thuiszorg zijn ook weer beter. En op de afdeling tijdelijke opname zijn vier nieuwe patiënten opgenomen.

curamare coronakaart 30 november

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen