RIVM meldt vandaag 62 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Image by Miroslava Chrienova from Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van zondag 28 november.

Door Sam Fish 

Volgens het RIVM zijn er voor heel Nederland sinds gisteren 22.193 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 104 meer dan gisteren, toen werden er 22.089 besmettingen gemeld in 24 uur tijd. Wel is het minder dan het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag namelijk op 22.506 besmettingen per dag. Volgens het coronadashboard zijn er vandaag ook 45 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee is vandaag een aardige stijging te zien. In 24 uur tijd zijn hier namelijk maar liefst 62 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 21 meer dan gisteren. Toen werden er namelijk 41 gemeld in 24 uur tijd. En daarmee zitten we ook weer boven het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag op 48 besmettingen per dag.

LCPS 

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding heeft ook haar cijfers geüpdatet. Zij melden dat er op dit moment 2650 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen liggen. Dat zijn er 20 meer dan gisteren. Van hen liggen 559 mensen op een intensive care-afdeling, dat zijn er 2 minder dan gisteren. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen op dit moment 2091 patiënten, dat zijn er 22 meer dan gisteren.

Cookieinstellingen