RIVM meldt voor vandaag 29 nieuwe besmettingen

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard van de Rijksoverheid aangevuld. We kijken naar de cijfers van maandag 8 november.

Door Sam Fish

Voor heel Nederland zijn er sinds gisteren 11.848 nieuwe besmettingen bijgekomen. Dat zijn er 450 meer dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde komt steeds dichterbij het huidige aantal, maar we zitten er nog steeds boven. Voor vandaag staat het op 10.458 besmettingen per dag. Volgens het RIVM zijn er sinds gisteren 22 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Op Goeree-Overflakkee is een minimale daling te zien. In 24 uur tijd zijn hier op het eiland 29 nieuwe besmettingen geconstateerd. Dat is er slechts één minder dan gisteren, toen werden er 30 nieuwe besmettingen gemeld. En daarmee zitten we nog steeds onder het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag namelijk op 38 besmettingen per dag.

LCPS 

Er liggen op dit moment 1573 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er weer 83 meer dan gisteren, zo meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Van hen liggen 326 patiënten op een intensive care-afdeling. Dat zijn er 21 meer dan gisteren. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen nu 1247 mensen. Dat is een stijging van 62 patiënten.