RIVM meldt maar liefst 58 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Afbeelding van Alexey Hulsov via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van woensdag 3 november. Er is een bizarre stijging te zien vandaag.

Door Sam Fish 

Zo zijn er voor heel Nederland in de afgelopen 24 uur maar liefst 9195 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 1434 meer dan gisteren. De cijfers stijgen al een aantal weken, maar dit is het hoogste aantal sinds 18 juli van dit jaar. Het wekelijks gemiddelde staat ook op bijna 8000 besmettingen per dag. Om precies te zijn staat het op 7975 besmettingen per dag vandaag.

Ook op Goeree-Overflakkee is die bizarre stijging te zien. Zoals het al in de kop van dit artikel staat zijn er in één dag tijd 58 nieuwe besmettingen gemeld op het eiland. Dat zijn er 25 meer dan gisteren én het is een nieuw record. Vorige week werden er nog 52 besmettingen gemeld op één dag en dat was vorig jaar november ook het geval. Maar vandaag gaan we daar dus overheen. Het is het hoogste aantal besmettingen in 24 uur ooit op het eiland. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 36 besmettingen per dag.

LCPS  

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding heeft ook een update gedeeld. Volgens hen liggen er op dit moment 1310 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er 2 minder dan gisteren. Van hen liggen 250 patiënten op een intensive care-afdeling, dat zijn er 10 meer dan gisteren. En op de reguliere COVID-afdelingen liggen op dit moment 1060 mensen. Dat zijn er 12 minder dan gisteren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen