RIVM meldt voor vandaag 52 nieuwe besmettingen

Foto: Image by Miroslava Chrienova from Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van donderdag 28 oktober.

Door Sam Fish 

We zijn nog niet klaar met stijgen in Nederland. Zo zijn er vandaag ruim 7700 nieuwe besmettingen gemeld bij het RIVM. Om precies te zijn waren het 7717 positieve testuitslagen in 24 uur tijd. Dat zijn er weer meer dan gisteren, toen waren het er namelijk 7301. Het wekelijks gemiddelde staat voor Nederland vandaag op 6273 besmettingen per dag. Ook dat getal is dus rap aan het stijgen.

En ook op Goeree-Overflakkee zijn we toch weer iets omhoog gegaan. Hier zijn sinds gisteren maar liefst 52 nieuwe besmettingen gemeld. Dat waren er gisteren ook al 50. En dat is precies het record wat we bijna een jaar geleden ook haalden. Op 1 november 2020 werden er op Goeree-Overflakkee ook 52 besmettingen gemeld. Hopelijk blijft dit het record en gaan we niet nóg verder omhoog. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 36 besmettingen per dag.

LCPS 

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding laat weten dat er vandaag 944 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen liggen. Dat zijn er maar liefst 85 meer dan gisteren. Van hen liggen 203 patiënten op een intensive care-afdeling. Dat is een stijging van 3 personen. En op de reguliere COVID-afdelingen liggen vandaag 741 mensen, dat zijn er 82 meer dan gisteren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen