RIVM meldt 24 nieuwe besmettingen in één dag tijd

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van donderdag 21 oktober.

Door Sam Fish

Landelijk zijn er in 24 uur tijd ruim 5000 nieuwe besmettingen bijgekomen. Om precies te zijn gaat het om 5223 nieuwe meldingen die zijn doorgegeven aan het RIVM. Dat zijn er 614 meer dan gisteren. En door al die stijgende cijfers is ook het wekelijks gemiddelde weer omhoog gegaan. Dat staat voor vandaag op 4024 besmettingen per dag.

Op Goeree-Overflakkee is ook weer een stijging te zien. Hier zijn sinds gisteren 24 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 11 meer dan gisteren, toen werden er 13 besmettingen gemeld. En ook hier is het wekelijks gemiddelde weer gestegen. Die staat voor vandaag op 17 besmettingen per dag. Hopelijk wordt de daling snel ingezet.

LCPS 

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding heeft ook nieuwe cijfers doorgegeven. Ze melden dat er vandaag 660 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen liggen. Dat zijn er 10 meer dan gisteren. De verdeling is als volgt. Op de intensive care-afdelingen liggen op dit moment 164 patiënten, dat is er één minder dan gisteren. En op de reguliere COVID-afdelingen liggen nog 496 mensen, dat zijn er 11 meer dan gisteren.

Hoe de situatie in het Dirksland ziekenhuis is, is onbekend. Zorgorganisatie CuraMare heeft sinds 6 september geen nieuwe coronakaart meer gepubliceerd. Op die kaart is te zien hoeveel coronagevallen er zijn binnen CuraMare. Op de laatste kaart waren alle locaties coronavrij, behalve het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Daar lagen toen 4 coronapatiënten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen