Twee keer zoveel nieuwe besmettingen als gisteren

Foto: Afbeelding van Bianca van Dijk via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van zaterdag 21 augustus.

Door Sam Fish 

Voor heel Nederland is er een stijging te zien. Zo zijn er vandaag 2467 nieuwe besmettingen gemeld bij het RIVM. Dat zijn er 217 meer dan gisteren, toen waren er namelijk 2250 nieuwe besmettingen in 24 uur tijd. En met die stijging zitten we ook weer boven het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag op 2401 besmettingen per dag. Volgens het coronadashboard zijn er sinds gisteren ook 74 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Gisteren waren dat er ook al 75.

Toch liggen er vandaag 10 mensen minder in het ziekenhuis dan gisteren. Er gaan dus gelukkig ook veel mensen weer naar huis om verder aan te sterken. Er liggen nu 657 mensen in de ziekenhuizen met het coronavirus. Van hen liggen 218 mensen op een intensive care-afdeling.

Op Goeree-Overflakkee is de stijging ook te zien. Hier is zelfs een verdubbeling waargenomen. Zo zijn er sinds gisteren 4 nieuwe besmettingen bijgekomen, dat waren er gisteren nog twee. En dus zitten we ook op het eiland boven het wekelijks gemiddelde. Dat staat vandaag op 3 besmettingen per dag.