Slechts twee nieuwe besmettingen volgens het RIVM

Foto: Benzoix

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van vrijdag 20 augustus. Ook is er een update vanuit CuraMare!

Door Sam Fish

Voor heel Nederland zijn er bij het RIVM 2250 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 274 minder dan gisteren. En met die daling zitten we ook meteen weer onder het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor Nederland voor vandaag op 2385 besmettingen per dag. In de afgelopen 24 uur zijn er 75 mensen opgenomen in een ziekenhuis in Nederland.

Op Goeree-Overflakkee is ook een mooie daling te zien. Op het eiland zijn er volgens het RIVM in één dag slechts twee nieuwe besmettingen bijgekomen. Dat waren er gisteren nog 6, dus dat is een mooie daling. En ook op het eiland zitten we onder het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag namelijk op 4 besmettingen per dag.

CuraMare  

En het is vrijdag, dus dat betekent een nieuwe coronakaart vanuit zorgorganisatie CuraMare. Daarop is te zien dat er in de afgelopen week 3 coronapatiënten weer naar huis zijn gestuurd. Zij mogen thuis verder aansterken. Wel ligt er maar één patiënt minder in het ziekenhuis. Dat betekent dus dat er twee patiënten bij zijn gekomen sinds vorige week vrijdag. Dat valt dus heel erg mee.

Alle andere locaties van CuraMare zijn nog steeds coronavrij.

curamare coronakaart 20 augustus