Volgens RIVM vandaag 5 nieuwe besmettingen erbij

Foto: Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard weer aangevuld met de cijfers van maandag 9 augustus. Ook de overgebleven besmettingen van gisteren.

Door Sam Fish 

Het RIVM meldt voor heel Nederland vandaag 2077 nieuwe besmettingen. Dat is een geweldige daling. Wel hebben we hier te maken met een vertraging van het weekend. Niet alle organisaties geven op zondag hun besmettingscijfers door. Het kan dus zijn dat het morgen weer iets hoger ligt. Maar ondanks dat is het een mooie daling. Het zijn er namelijk 270 minder dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde ligt voor vandaag op 2585 besmettingen per dag. Daar zitten we dus netjes onder.

Op Goeree-Overflakkee is wederom een minimale stijging vastgesteld. Op het eiland zijn er in 24 uur tijd 5 nieuwe besmettingen gemeld. Dat is er wederom één meer dan gisteren, toen werden er 4 nieuwe besmettingen gemeld. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 6 besmettingen per dag en dus zit het eiland ook netjes onder gemiddeld.

Storing weer voorbij 

Het RIVM kampte gisteren met een technische storing. Daardoor kwamen niet alle cijfers door. Het RIVM laat weten dat alle cijfers inmiddels bij elkaar zijn opgeteld. Die zitten dus alweer bij de cijfers van vandaag. Volgens hen ging het om tientallen besmettingen die niet waren doorgekomen, niet om honderden. Het lijkt dus allemaal mee te vallen. En dat maakt de daling van vandaag nog mooier.