RIVM meldt 10 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Benzoix

Het RIVM heeft het coronadashboard van de Rijksoverheid aangevuld met de cijfers van vrijdag 6 augustus.

Door Sam Fish 

Voor heel Nederland is er gelukkig weer een kleine daling te zien. In het afgelopen etmaal zijn er 2951 nieuwe besmettingen gemeld in het land land. Dat zijn er 451 minder dan gisteren. Wel zitten we nog iets boven het wekelijks gemiddelde, dat staat voor vandaag namelijk op de 2675 besmettingen per dag.

Op het eiland is de daling ook te zien. Het RIVM meldt voor Goeree-Overflakkee vandaag 10 nieuwe besmettingen. Dat zijn er 3 minder dan gisteren. Een kleine daling dus, maar elke daling is fijn. Het wekelijks gemiddelde ligt vandaag op 6 besmettingen per dag, daar zitten we dus wel iets boven.

CuraMare 

En het is vrijdag, dus dat betekent een nieuwe coronakaart vanuit zorgorganisatie CuraMare. Op de kaart is te zien dat er deze week 4 mensen zijn ontslagen uit het ziekenhuis. Zij zijn sterk genoeg om thuis verder uit te zieken. Er zijn verder ook geen nieuwe patiënten meer opgenomen in het Van Weel-Bethesda ziekenhuis, dus dat is goed om te zien. Ook op de andere zorglocaties zijn er geen nieuwe besmettingen geconstateerd.

CuraMare coronakaart 6 augustus