Geen enkele besmetting op het eiland in 24 uur!

Foto: Afbeelding van Bianca van Dijk via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van maandag 2 augustus. En er is mooi nieuws!

Door Sam Fish

Voor het hele land zijn er in 24 uur tijd 2136 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er slechts 214 minder dan gisteren, maar daarmee gaat het wel de goede kant op. Het ligt ook weer netjes onder het wekelijks gemiddelde, dat ligt voor Nederland vandaag op 3252 besmettingen per dag.

Op het eiland is er overigens mooi nieuws te melden. In 24 uur tijd is er namelijk geen enkele nieuwe besmetting gemeld! Dat kán komen doordat het gisteren zondag was. Maar het blijft hoe dan ook mooi nieuws om te kunnen brengen. Er is volgens het coronadashboard ook niemand opgenomen in het ziekenhuis en er zijn geen overledenen gemeld. Het wekelijks gemiddelde ligt voor vandaag op 7 besmettingen per dag.

CuraMare 

Vandaag heeft zorgorganisatie CuraMare weer een nieuwe coronakaart gepubliceerd. Als het goed is komen ze na vandaag weer gewoon op vrijdag. Op de kaart van deze week is allereerst goed nieuws te zien. En dat is dat de twee besmette bewoners binnen woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk weer genezen verklaard zijn. Nieuw Rijsenburgh is daarmee weer coronavrij en dat geldt voor alle locaties behalve het ziekenhuis.

In het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland zijn er deze week 6 nieuwe coronapatiënten binnen gebracht. Zij zijn te ziek om thuis tegen het virus te kunnen vechten. Daarmee liggen er nu 7 coronapatiënten in het ziekenhuis.

CuraMare coronakaart 2 augustus