Slechts 3 nieuwe besmettingen volgens het RIVM

Foto: Benzoix

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van zondag 1 augustus. Deze zijn voor iedereen te vinden op coronadashboard.rijksoverheid.nl.

Door Sam Fish 

Voor heel Nederland zijn er in de afgelopen 24 uur 2350 nieuwe besmettingen gemeld. Dat is een mooie daling, het zijn er 633 minder dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde ligt landelijk op 3501 besmettingen per dag. Daar zitten we dus weer netjes onder vandaag.

Op Goeree-Overflakkee is ook een mooie daling te zien. Hier zijn in één dag slechts 3 nieuwe besmettingen gemeld bij de GGD, dat waren er gisteren nog 12. En daarmee zitten we ook weer onder het wekelijks gemiddelde, dat staat voor vandaag namelijk op 9 besmettingen per dag. Volgens het coronadashboard is er in het laatste etmaal niemand opgenomen in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.

CuraMare 

Morgen is het maandag 2 augustus en krijgen we een nieuwe coronakaart vanuit zorgorganisatie CuraMare. En dus kijken we nog heel even naar de kaart van vorige week. Daarop is te zien dat er vorige week maandag nog één coronapatiënt in het ziekenhuis lag op het eiland. Verder waren er toen nog twee bewoners van Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk besmet met het virus. We gaan morgen zien hoe de situatie er nu uitziet.

CuraMare coronakaart 26 juli