RIVM meldt vandaag 10 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van vrijdag 30 juli.

Door Sam Fish 

Voor heel Nederland is er een mooie daling te zien. In de afgelopen 24 uur werden er 2463 nieuwe besmettingen gemeld bij de GGD’en in Nederland. Dat zijn er 1043 minder dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde ligt voor Nederland vandaag op 4160 besmettingen per dag. Daar zitten we dus weer netjes onder vandaag.

En op Goeree-Overflakkee is het helaas de andere kant op gegaan. Op het eiland is namelijk een stijging te zien in de cijfers. In één dag tijd zijn er namelijk 10 nieuwe besmettingen gemeld en dat zijn er 6 meer dan gisteren. Wel zitten we nog netjes onder het wekelijks gemiddelde, dat ligt voor Goeree-Overflakkee vandaag op 13 besmettingen per dag.

CuraMare 

Vandaag geen nieuwe coronakaart vanuit zorgorganisatie CuraMare. Deze komt maandag pas, dat was afgelopen week ook het geval. Daarom kijken we nog heel even naar de situatie van afgelopen maandag. Daarop is te zien dat er op dat moment 1 coronapatiënt in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland lag. Volgens het coronadashboard zijn daar deze week nog drie mensen bijgekomen. Voor de exacte cijfers daarvan moeten we wachten tot maandag.

Hopelijk zijn maandag ook de twee besmette bewoners binnen woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh weer genezen verklaard.

CuraMare coronakaart 26 juli