RIVM meldt 4 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Image by Arek Socha from Pixabay

Het RIVM heeft de coronacijfers aangevuld op het coronadashboard van de Rijksoverheid. We kijken naar de cijfers van woensdag 28 juli.

Door Sam Fish

Er is vandaag een mooie daling te zien voor zowel het eiland als de rest van Nederland. Zo zijn er in de afgelopen 24 uur in heel Nederland 3531 nieuwe besmettingen gemeld door de GGD’en. Dat zijn er 511 minder dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde ligt voor Nederland vandaag op 4846 besmettingen per dag, daar zitten we dus weer netjes onder.

Voor Goeree-Overflakkee is die daling ook te zien gelukkig. Hier zijn in één dag slechts 4 nieuwe besmettingen gemeld, terwijl dat er gisteren nog 20 waren. Dat zijn er dus 16 minder. Het wekelijks gemiddelde voor het eiland staat voor vandaag op 15 besmettingen per dag. Volgens het coronadashboard is er echter wel weer iemand opgenomen in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. Dat was gisteren ook al het geval. Volgende week maandag zien we wat de situatie in het ziekenhuis precies is. De nieuwe coronakaart van CuraMare komt namelijk op maandag 2 augustus.