RIVM meldt 3 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Afbeelding van Bianca van Dijk via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van woensdag 23 juni. We zijn weer gedaald!

Door Sam Fish

Voor heel Nederland zijn er in de laatste 24 uur 679 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 45 minder dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 763 besmettingen per dag. Daar zitten we dus netjes onder vandaag. En ook op Goeree-Overflakkee zijn de cijfers naar beneden gegaan. Gisteren werden er 7 besmettingen gemeld op het eiland, vandaag zijn dat er drie. Dat zijn er dus 4 minder dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde voor het eiland staat voor vandaag op 5 besmettingen per dag. Daar zitten we dus weer onder.

Volgens het coronadashboard is er ook weer iemand opgenomen in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland.

Deltavariant 

Het Deltavariant, eerder bekend als de Indiase variant, van het virus komt ook steeds vaker voor in Nederland. Het wordt vooral mee naar Nederland gebracht door jongeren die op feestvakanties gaan. In Amsterdam gaat het nu zelfs bij 40 procent van alle besmettingen om de Deltavariant, zo blijkt uit een steekproef van de GGD. Twee weken geleden ging het bij zo’n zelfde steekproef nog maar om 7 procent van alle gevallen.

Ook in de regio Rotterdam-Rijnmond komt de Deltavariant steeds vaker voor. Of die variant ook hier op het eiland is waargenomen is bij ons niet bekend.