‘Slechts’ 11 nieuwe besmettingen gemeld in 24 uur

Foto: Afbeelding van Alexey Hulsov via Pixabay

Het coronadashboard is aangevuld door het RIVM met de gegevens van maandag 10 mei.

Door Sam Fish

Voor het hele land is er een mooie daling te zien vandaag. Voor Nederland zijn er in de laatste 24 uur namelijk 5910 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 768 minder dan gisteren, wat heel mooi is. En op het eiland gaan we in één dag van 26 naar 11 besmettingen in 24 uur. Dat is een mooie daling op het eiland.

Uiteraard hoort hier wel een kleine disclaimer bij. De cijfers lopen altijd een dag achter. Dus op maandag wordt er gemeld wat er op zondag is doorgegeven aan de GGD’en. Zij moeten dat op hun beurt weer doorgeven aan het RIVM, vandaar de vertraging. Dat betekent dus dat dit eigenlijk de cijfers zijn van zondag 9 mei. En op zondag zijn niet alle teststraten open. Maar ook niet alle instellingen geven hun cijfers door in het weekend. Dat zorgt dus wel voor een ietwat vertekend beeld. Op dinsdag  wordt dat rechtgetrokken en op woensdag zijn de cijfers doorgaans weer helemaal kloppend.

CuraMare 

Afgelopen vrijdag heeft zorgorganisatie CuraMare nog een nieuwe coronakaart gepubliceerd. Daarop is te zien dat er op dit moment nog 18 coronapatiënten in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland liggen. Hoeveel van hen er op de intensive care liggen is niet bekend. Verder zijn er nog drie cliënten van de thuiszorg besmet met het virus, maar verder is CuraMare schoon.

Sinds de nieuwe telling van 1 september 2020 zijn er binnen CuraMare 544 mensen positief getest en/of opgenomen geweest. Van hen zijn er een hele boel gelukkig weer genezen verklaard. Helaas zijn er toch ook 73 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

CuraMare coronakaart 7 mei