Wederom 12 nieuwe besmettingen gemeld op het eiland

Foto: Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Een nieuwe dag, dus ook nieuwe cijfers. Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van zaterdag 27 februari.

Door Sam Fish

De landelijke cijfers zijn in de afgelopen 24 uur iets gedaald waardoor we weer iets onder de 5000 zitten. Om precies te zijn, zijn er in de afgelopen 24 uur 4993 nieuwe besmettingen gemeld bij de GGD’en in Nederland. Op Goeree-Overflakkee zijn er ook nieuwe besmettingen gemeld, dit zijn er echter niet meer of minder dan gisteren. Het aantal is precies gelijk gebleven, namelijk 12 nieuwe besmettingen.

Er wordt doordeweeks niet bekend gemaakt hoeveel mensen er per dag worden getest op het coronavirus. Dat wordt op dinsdag bekendgemaakt in het weekoverzicht van het RIVM. Dat is echter alleen het totaal en niet per dag of per locatie.

Vaccineren 

Nog twee nachtjes slapen en dan is het zover. Dan opent de Staver haar deuren om te gaan vaccineren. Om te mogen komen prikken heb je een uitnodiging nodig. Echter is het misschien wel prettig om vooraf te weten wat je allemaal te wachten staat. De overheid heeft daarom een hele handige video gemaakt. Daarin zie je precies hoe het loopt van uitnodiging tot prik. Succes!