43 Nieuwe coronabesmettingen gemeld op het eiland

Foto: Image by Miroslava Chrienova from Pixabay

Het RIVM heeft via het coronadashboard de nieuwe dagelijkse cijfers gepubliceerd. En die zijn niet mals.

Door Sam Fish

Er is een enorme stijging te zien in de landelijke cijfers. In de afgelopen 24 uur zijn er namelijk maar liefst 11.214 nieuwe besmettingen gemeld in heel Nederland. Op Goeree-Overflakkee is deze stijging ook goed te zien. Zo werden er gisteren nog 10 nieuwe besmettingen doorgegeven, vandaag staat die teller op 43.

Storing

Uiteraard komt deze stijging niet zomaar uit de lucht vallen. De cijfers vormen een enorm contrast met die van dinsdag 15 december. Een storing zorgde er namelijk voor dat gisteren niet alle cijfers binnen konden komen. Dat is dus verrekend met de cijfers van vandaag. Het RIVM zegt hierover het volgende:

Door een eerdere ICT-storing bij de GGD zijn op maandag en dinsdag niet alle meldingen ontvangen. De achterstanden komen erbij op woensdag, donderdag en vrijdag. Daardoor vallen de dagcijfers op deze dagen hoger uit dan werkelijk.

We moeten dus eigenlijk een gemiddelde nemen van de cijfers. Op die manier is er een beter beeld van de dagcijfers. Zo waren er gisteren 6682 meldingen doorgegeven en vandaag dus 11.214 en dat maakt samen 17.896 besmettingen in twee dagen. Dat geeft een gemiddelde van 8948 per dag, wat meer in lijn is met de cijfers van de afgelopen weken.

Voor Goeree-Overflakkee betekent dat het volgende. 10 plus 43 is 53 besmettingen, gedeeld door 2 is 26 à 27 per dag. En ook dat klopt met de cijfers van de afgelopen weken.