‘Slechts’ 20 nieuwe besmettingen op Goeree-Overflakkee

Foto: Afbeelding van Christo Anestev via Pixabay

Een nieuwe dag en dus nieuwe coronacijfers. Het coronadashboard van het RIVM heeft de cijfers voor maandag 2 november gepubliceerd.

Door Sam Fish

De landelijke cijfers zijn wederom minder sterk toegenomen. Daarmee lijkt de afvlakking van de verspreiding van het virus een feit. En dat is heel mooi. Met 8306 nieuwe besmettingen in de afgelopen 24 uur zijn het er wederom minder dan gisteren. Op Goeree-Overflakkee zijn het er gelukkig ook minder. Op zondag 1 november werd er een recordaantal nieuwe besmettingen gemeld, toen waren het er 53. Vandaag, een dag later, zijn het er ‘slechts’ 20.

Houd er wel rekening mee dat er op maandag altijd een vertraging is vanuit het weekend. Tijdens het weekend worden namelijk niet overal cijfers doorgegeven.

CuraMare

Ook zorgorganisatie CuraMare heeft een nieuwe coronakaart gepubliceerd. Hierop staan ook de veranderingen van het afgelopen weekend. In het weekend komen zij namelijk niet met een nieuwe kaart. Op die kaart is het volgende te zien.

In het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland zijn het afgelopen weekend vijf mensen opgenomen met het virus. Ook zijn er vier ontslagen en naar huis gestuurd. Op dit moment liggen er nog 19 coronapatiënten in het ziekenhuis. In woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk is er helaas een besmetting bijgekomen. Daar zijn op dit moment vijf bewoners besmet met het virus. Ook in woonzorglocatie het Spectrum in Stellendam is er een besmetting bijgekomen. Daar vechten nu twee bewoners tegen het virus.

curamare coronakaart 2 november

Cookieinstellingen