Twee besmettingen erbij op Goeree-Overflakkee

Foto: Afbeelding van Christo Anestev via Pixabay

En opnieuw een stijging in de corona-cijfers op Goeree-Overflakkee. In de afgelopen 24 uur zijn er twee nieuwe besmettingen gemeld.

Door Sam Fish

In heel Nederland is er van een grotere stijging te spreken dan de afgelopen dagen. In totaal zijn er namelijk 1300 nieuwe besmettingen bijgekomen in ons land.

Besmettingen

Er is veel commentaar over het melden van nieuwe besmettingen, want ‘het valt allemaal wel mee’. En dat klopt. Het valt mee als je het vergelijkt met de cijfers in Nederland. Maar Goeree-Overflakkee staat niet gelijk aan heel Nederland. Het is een klein eiland met 50.000 inwoners. Maar eerlijk is eerlijk; elke besmetting is er een te veel.

Dat de cijfers op het eiland niet hoog liggen is alleen maar goed. Maar het laat wel zien dat het virus nog niet weg is en dat de cijfers blijven stijgen. Het is daarom goed om je aan de maatregelen te houden. En dat geldt voor iedereen. Want hoe minder mensen zich aan de maatregelen houden, hoe meer mensen er besmet raken en hoe langer die maatregelen dus stand houden.

Klaar mee

Het is veilig om te zeggen dat we er allemaal wel klaar mee zijn. We zijn allemaal corona-moe. Maar daar kunnen we samen iets aan doen. Als we allemaal voorzichtig zijn kunnen we de dagelijkse aantallen aan nieuwe besmettingen terugdringen. En alleen dan kunnen we uiteindelijk ons oude leventje weer oppakken.

Pas dus op voor jezelf en je medemens. Heb je een buur in een risicogroep? Ga voor hen naar de winkel. Zorg dat zij binnen kunnen blijven als ze dat willen.

Testen

Maar hele dagen binnen zitten is natuurlijk voor niemand heel gezond. Ga dus vooral ook naar buiten om een frisse neus te halen of om te sporten. Dat soort dingen zijn belangrijk. Maar hierbij kun je natuurlijk heel makkelijk zelf zorgen dat je uit de buurt van anderen blijft.

Heb je corona-achtige klachten? En ja, dat kan al een verkoudheid zijn, laat je dan testen. Maak een afspraak door te bellen met 0800-1202 of kijk op www.coronatest.nl. Doe dit echter alleen als je denkt dat het corona is. Laat je niet testen als je geen corona-gerelateerde klachten hebt. Dat zorgt namelijk alleen maar voor onnodige drukte in de teststraten.

twee besmettingen dashboard 14 september