Coronadashboard meldt weer vier nieuwe besmettingen

Foto: Image by Arek Socha from Pixabay

Het coronadashboard van de Rijksoverheid meldt op zaterdag 12 september voor Goeree-Overflakkee opnieuw vier nieuwe besmettingen. Een dag eerder was er ook al een nieuwe besmetting bijgekomen.

Door Sam Fish

Het landelijke aantal nieuwe besmettingen ligt een stuk hoger, dat zijn er 1231 binnen 24 uur. Of er iemand is opgenomen in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis is niet bekend. De corona-kaart van CuraMare wordt in het weekend niet aangepast. Dat weten we dus pas op maandag 14 september.

Sterftecijfer

Elke week worden er in de landelijke update van het RIVM sterftecijfers doorgegeven. Voor Goeree-Overflakkee is echter niets bekend over een sterftecijfer. Het enige dat bekend is, is dat in de eerste maand van het virus binnen zorgorganisatie CuraMare 52 mensen zijn overleden. Alles buiten de zorgorganisatie is onbekend, aangezien dat niet naar buiten wordt gebracht. Daar kunnen we dus niets over zeggen.

Maatregelen

We kunnen het blijkbaar niet vaak genoeg zeggen, maar houd je aan de maatregelen. Hoe meer mensen er besmet raken met het virus en hoe langer die besmettingen doorgaan, des te langer blijven de maatregelen van kracht. Het kan zelfs zo zijn dat de teugels weer strakker worden getrokken als het aantal besmettingen nog meer stijgt.

Houd dus afstand, schud geen handen en blijf thuis bij gezondheidsklachten.