Dit is de huidige corona-situatie op Goeree-Overflakkee

Foto: Image by Miroslava Chrienova from Pixabay

De afgelopen dagen hebben we hier geen nieuwe corona-cijfers gedeeld. Dit komt vooral doordat de cijfers de laatste paar dagen erg laat werden gedeeld. De laatste cijfers waren van donderdag 14 mei.

Door Sam Fish

De cijfers voor zondag 17 mei zijn inmiddels online gezet en dus hebben we de kaart van vandaag en de kaart van 14 mei naast elkaar gelegd om te kijken wat er is veranderd de afgelopen dagen. Behalve de nieuwe speciale afdeling binnen Nieuw-Rijsenburgh. Daar komen corona-patiënten tijdelijk terecht om te kunnen revalideren.

Zo weten we dat er op donderdag 14 mei in Nieuw Rijsenburgh nog 5 mensen vochten tegen het virus. Op dit moment zijn dat er 6. Maar er staat wel een -1 onder. Dat wil dus zeggen dat het voor vandaag 7 mensen waren. Er waren dus twee besmettingen bijgekomen, daarvan is er één weer genezen verklaard.

Overzicht

En omdat we de afgelopen dagen niets hebben gepubliceerd over de corona-cijfers, lijkt het ons wel tijd voor een klein overzicht.

  • Er zijn nu binnen CuraMare sinds begin maart 174 mensen positief getest op het corona-virus
  • Op heel Goeree-Overflakkee meldt het RIVM 255, dat zijn er drie meer sinds donderdag 14 mei
  • Op dit moment zijn er binnen CuraMare nog 13 mensen die vechten tegen het virus
  • 128 mensen binnen CuraMare hebben de strijd tegen het virus gewonnen en zijn genezen verklaard
  • Helaas zijn er ook 50 mensen overleden aan het virus, binnen CuraMare

Cijfers

Houd er wel rekening mee dat deze cijfers niet compleet zijn. Zo weten we dat het RIVM voor Goeree-Overflakkee nu 255 positieve testuitslagen heeft gemeld. Maar lang niet iedereen wordt getest. De kans is dus groot dat er veel meer corona-patiënten rondlopen. Je kunt ook het virus bij je dragen, zelf niet ziek zijn, maar wel anderen besmetten.

Het is daarom erg belangrijk om je altijd en overal aan de maatregelen te houden. Blijf zoveel mogelijk thuis. Moet je echt even naar buiten? Houd dan minstens anderhalve meter afstand van anderen. Heb je ziekteverschijnselen? Dan blijf je sowieso thuis. Komt er koorts bij? Dan blijft het hele gezin thuis.

Het virus verspreidt zich niet, dat doen wij.

Zorg voor jezelf

Veel mensen zitten nu thuis en hebben nog maar weinig contact met de buitenwereld. We zijn nu ook veel meer op onszelf aangewezen dan eerst. En dat is even wennen. Maar zorg wel goed voor jezelf. Dat is nu nog harder nodig dan normaal.

Het alleen zijn kan veel emoties met zich meebrengen. Probeer telefonisch contact te houden. Ben je goed ter been? Loop eens een rondje door de buurt en maak een praatje met de mensen die je tegenkomt. Natuurlijk wel op anderhalve meter afstand. Maar we zitten allemaal in hetzelfde schuitje en kunnen een praatje goed gebruiken.

Beweging is sowieso een goed idee en goed eten ook. Probeer daarnaast een dagelijkse structuur aan te houden. Dus sta op tijd op, ga op een vaste tijd naar bed en maak desnoods een to do list voor de dag. Elke taak die je af kunt strepen levert een goed gevoel op.
Heb je echter gezondheidsklachten? Blijf dan thuis. Heeft iemand in je gezin koortsverschijnselen? Dan blijf je ook thuis. Maar bellen kan natuurlijk altijd!

CuraMare corona-kaart 17 mei