Weer drie corona-patiënten genezen verklaard

Foto: Image by Gerd Altmann from Pixabay

Zorgorganisatie CuraMare heeft de nieuwe kaart met corona-details gedeeld. Volgens die kaart zouden er binnen de organisatie twee mensen een positieve corona testuitslag hebben gekregen.

Door Sam Fish

Wederom is het echter zo dat de twee nieuwe positief geteste mensen niet terug te vinden zijn op de kaart. Bij geen enkele locatie binnen de zorgorganisatie zijn er namelijk patiënten bijgekomen. Ook is te zien dat bij woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk 1 iemand minder besmet is, maar er zijn er twee genezen verklaard. Wij hebben deze vraag neergelegd bij de afdeling communicatie van het ziekenhuis in Dirksland. Zodra wij meer weten, vullen wij het artikel aan. Alle details zijn in ieder geval te vinden op de kaart onderaan dit artikel.

Cijfers

De cijfers blijken niet altijd even duidelijk te zijn. Maar ze zijn ook niet compleet. Doordat niet iedereen getest wordt op het virus is er dus ook geen exact aantal corona-besmettingen bekend. Daarnaast zijn er ook buiten CuraMare mensen positief getest op het virus. Volgens het RIVM zijn dat er nu 239, dat is er één meer dan gisteren.

Blijf dus voorzichtig en houd je aan de maatregelen. Zorg voor jezelf en voor anderen en houd rekening met elkaar. Alleen samen kunnen we het virus verslaan.

Maatregelen

Tijdens de persconferentie van dinsdagavond 21 april is gezegd dat een deel van de maatregelen wordt verlengd tot minimaal 20 mei. Dit om te zorgen dat de druk op de zorg nog wat verder afneemt. Het versoepelen van de maatregelen zou ervoor kunnen zorgen dat er weer een piek ontstaat in het aantal corona-patiënten en dat kan de zorg nog niet aan.

Wel gaan de basisscholen weer open vanaf 11 mei, de invulling hiervan wordt per school bekeken. Het verbod op vergunningsplichtige evenementen is verlengd met drie maanden en duurt nu tot 1 september. Dit was vooral om de organisaties van festivals wat duidelijkheid te geven. Wil je alles weten over de maatregelen en de verlening ervan? Dat lees je hier!

CuraMare corona-kaart 22 april