Nieuwe corona-update van binnen CuraMare

Foto: Afbeelding van Tumisu via Pixabay

Binnen de thuiszorg op Goeree-Overflakkee zijn twee corona-patiënten genezen verklaard. Dat is te zien op de nieuwe corona-kaart van CuraMare.

Door Sam Fish

Op de kaart is tevens te zien dat er binnen de zorgorganisatie twee nieuwe positieve testuitslagen zijn. Echter is er maar één terug te vinden op de kaart. Deze is te vinden bij Nieuw Rijsenburgh. Waar de andere positieve test vandaan komt is niet bekend.

Goed nieuws is wel dat er de afgelopen 24 uur niemand is overleden aan het corona-virus. Het dodental binnen CuraMare blijft dus staan op 41. Op dit moment zijn er 86 patiënten/cliënten/bewoners genezen verklaard.

Cijfers

De GGD Rotterdam-Rijnmond meldde dat er op zaterdag 18 april in totaal 231 mensen positief getest zijn op het virus. Voor zondag 19 april zijn die cijfers (nog) niet bijgewerkt (17.14 uur).

Wel moeten we onthouden dat ook die cijfers niet volledig zijn. GGD meldt wel het overzicht van het hele eiland, maar dat zijn alleen de positieve testuitslagen. Veel mensen met symptomen worden niet getest. Daardoor is het echte aantal besmettingen op het eiland niet bekend.

Ook zijn er mensen besmet die geen ziekteverschijnselen vertonen of klachten hebben. Zij vallen dus ook buiten de cijfers, maar kunnen wel anderen besmetten met het virus. Het is dus belangrijk om zoveel mogelijk thuis te blijven. Moet je wel naar buiten? Houd dan afstand tot anderen.

CuraMare corona-kaart 19 april