Trailerhelling ‘De Banaan’ in Ooltgensplaat afgesloten

Foto: Image by Free-Photos from Pixabay

Even opletten als je dit weekend wilde gaan varen. De gemeente heeft namelijk besloten om trailerhelling De Banaan in Ooltgensplaat te sluiten. De sluiting geldt vanaf vrijdagmiddag 17 april.

De burgemeester nam het besluit omdat de gemeente een grote drukte verwacht dit weekend. Tijdens het Paasweekend was het druk bij de helling en ook komend weekend wordt het mooi weer. Daarnaast zijn de strandjes en trailerhelling bij Numansdorp sinds zondag 12 april dicht. Daardoor is de drukte waarschijnlijk nog groter bij De Banaan.

Veiligheid

“Ik tref deze maatregel in goed overleg met de hulpdiensten,” laat de burgemeester weten. “Door de verwachte drukte kunnen we de veiligheid op en rond de trailerhelling niet garanderen. Vooral de anderhalve meter afstand komt in het geding.”

Het sluiten van de trailerhelling is vooral bedoeld om de verspreiding van het virus tegen te gaan. “Net als bij de andere corona-maatregelen is het doel om de druk op de zorg niet verder op te laten lopen,” gaat ze verder. “Ik blijf iedereen oproepen om – ondanks het mooie weer – zoveel als mogelijk thuis te blijven.”

Vrijdag

De maatregel gaat in op vrijdagmiddag om 16.30 uur. De trailerhelling wordt dan ook echt fysiek afgesloten. Eerder op de dag worden borden geplaatst door de gemeente.

trailerhelling de banaan