Succesvolle eerste editie Haringvlietdag

Foto: Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid

Zaterdag 17 september vond de eerste Dag van het Haringvliet plaats.

Tijdens de ruim 15 activiteiten en excursies genoten jong en oud van de prachtige deltanatuur rond het Haringvliet. Ruim 300 personen namen deel aan de activiteiten. Gedeputeerde Han Weber van de Provincie Zuid-Holland gaf zaterdag het startschot voor de eerste editie tijdens een vogelexcursie bij Kwade Hoek in Stellendam.

De hele dag was er van alles te beleven op en rond het Haringvliet. Waterliefhebbers ontdekten het Haringvliet met een traditionele zalmschouw of namen de Waterbus. De korexcursie op het strand van de Kwade Hoek van ARK Natuurontwikkeling was bij de kinderen in trek. Ook waren er diverse excursies door boswachters en vogelexperts van Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en de Vogelbescherming. We hebben we bijzondere vogels kunnen spotten in de natuurgebieden rond het Haringvliet, zoals de bruine kiekendief, lepelaar, kleine zilverreiger en slechtvalk. Op natuureiland Tiengemeten vermaakten jonge gezinnen zich in de speelnatuur.

LEES OOK: Vloggen over het Haringvliet

In navolging van het succes van de eerste editie is het streven om volgend jaar een Haringvlietweek te organiseren. Ondernemers en andere organisaties die willen aanhaken kunnen contact opnemen met IVN Zuid-Holland. De Haringvlietdag is een initiatief van IVN en wordt mede mogelijk gemaakt door het Droomfondsproject Haringvliet en de financiƫle steun van de Nationale Postcode Loterij en de provincie Zuid-Holland.

Haringvlietdag - Vogelexcursie Kwade Hoek (2)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen