Brigitte Heitzer op Havenconcert Goedereede

03 jul , 9:21 Entertainment
bentleys ponton
Havenconcert Goedereede
Nog geen plannen voor dit weekend? Nu wel, de Markt van Goedereede is vrijdag en zaterdag namelijk the place to be !
In en rond de haven vindt komend weekend het Havenconcert Muziekweekend plaats. Een jaarlijks terugkerend evenement met muziek voor en door de inwoners van heel Goeree-Overflakkee. Met dit jaar als headliner: musicalsterren Brigitte Heitzer & Stefan de Kogel met hun ABBA tribute.
Jong en oud wordt tijdens het Havenconcert Muziekweekend getrakteerd op gratis optredens. Vaste onderdelen van het programma zijn het Havenconcert junior, een Open Podium en het Havenconcert. De invulling is ieder jaar weer verrassend, maar altijd een muzikaal genot.

Zaterdag 6 juli

Het hoofdevenement is het Havenconcert op zaterdag 6 juli. Dit staat dit keer grotendeels in het teken van ABBA. Met als absoluut hoogtepunt het optreden van musicaltalenten Brigitte Heitzer en Stefan de Kogel. Samen schitterden zij onlangs nog in de musical Mamma Mia en ook deze avond zullen zij de grootste hits van ABBA zingen. Zij worden begeleid door een vijfkoppige band onder leiding van Bernd van den Bos die eerder op de avond ook een aantal variaties op nummers van ABBA zal spelen.
Hij wordt hierin bijgestaan door Frans van der Wende op trombone en Danny Yellow op zang. Deze singer-songwriter, oorspronkelijk afkomstig uit Sommelsdijk, zal dit jaar vanaf 19.30 uur het voorprogramma verzorgen. De eer om het programma officieel te openen is traditiegetrouw voor Koninklijke Fanfare Apollo onder leiding van Alex Thyssen. Het programma duurt tot 23.00 uur.

Vrijdag 5 juli

Het Havenconcert wordt op vrijdag voorafgegaan door het Havenconcert Junior voor basisschoolleerlingen van lokale basisscholen. Spelenderwijs introduceert theatergezelschap Het Trojaanse Kalf de muziek van onder anderen Antonio Vivaldi en Johann Sebastian Bach. Dat doen ze in een muzikale voorstelling over vertrouwen, identiteit en zelfontdekking. Vanaf 15.30 uur is het podium opengesteld voor lokaal talent. Maar liefst 18 acts hebben zich voor het Open Podium aangemeld. Het programma is hiermee zowel goed gevuld als zeer gevarieerd en zeker de moeite waard om een kijkje te komen nemen op De Markt van Goedereede.

Praktische informatie

Rondom de haven staan stoelen waarop bezoekers vrij kunnen plaatsnemen om van het concert te genieten. De terrassen en barren van de lokale horeca zijn geopend en er zijn enkele foodtrucks voor een kleine snack of heerlijke koffie aanwezig. Voor het programma en meer informatie kijk je op www.havenconcert.nl .
Kom je met de auto? Dan kun je deze het beste op Parkeerterrein ‘T Hof neerzetten. Voor de veiligheid is het hele gebied rondom de Haven tijdens dit evenement autovrij. De toegang voor het Havenconcert Muziekweekend is gratis en reserveren is niet nodig. Het Havenconcert Muziekweekend wordt geheel belangeloos georganiseerd door Stichting Havenconcert Goedereede.